Onze sprekers hebben diepgaande kennis in hun vakgebied. Ze combineren theorie met praktijk en bieden waardevolle inzichten. Care2Know B.V. heeft gekozen voor een mooie mix van opkomend talent en (inter)nationaal gekende fysiotherapeuten, sportartsen, bewegings- en revalidatiewetenschappers en epidemiologen uit Nederland en Vlaanderen. De 25 sprekers voor de 2024 editie zijn:
Dr. Esmée Bakker
Postdoctoraal epidemioloog op het gebied van bewegen en cardiovasculaire gezondheid aan het Radboudumc in Nijmegen en aan de University van Granada, Spanje
Drs. Dennis Boer
Master in Geriatriefysiotherapie bij Kennemerhart in Haarlem en PhD student aan de Universiteit Leiden/LUMC te Leiden.
Prof. dr. Chris Burtin
Universitair hoofddocent in respiratoire revalidatie aan de Universiteit Hasselt in Diepenbeek, België.
Prof. dr. Raoul Engelbert
Professor in kinderfysiotherapie aan de Universiteit van Amsterdam in Amsterdam en voormalig directeur onderzoek aan de Faculteit Gezondheid van de Hogeschool van Amsterdam in Amsterdam.
Dr. Martin van der Esch
Lector interprofessionele zorg bij patiënten met chronische gewrichtsaandoeningen aan de Hogeschool van Amsterdam in Amsterdam, senior onderzoeker en fysiotherapeut bij revalidatiecentrum READE in Amsterdam en bestuurslid van OARSI (Osteoarthritis Research Society International).
Prof. dr. Peter Feys
Professor in fysiotherapie en revalidatie bij neurologische aandoeningen aan de Universiteit Hasselt in Diepenbeek, België.
Drs. Christiaan Gmelig Myling
Kinderfysiotherapeut bij de Hoogstraat Revalidatie in Utrecht, docent binnen de Master Kinderfysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht in Utrecht en onderzoeker bij het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht in Utrecht.
Prof. dr. Dominique Hansen
Professor in inspanningsfysiologie en revalidatie bij cardio-metabole aandoeningen aan de Universiteit Hasselt in Diepenbeek, België.
Dr. Anouk Hiensch
Universitair hoofddocent epidemiologie aan de Universiteit Utrecht in Utrecht.
Dr. Bas van Hooren
Postdoctoraal sportwetenschapper aan de Universiteit Maastricht in Maastricht
Prof. dr. Thomas Janssen
Professor in Revalidatieonderzoek, Dwarslaesie en Aangepast Sporten aan de afdeling Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam en onderzoeksleider Dwarslaesie bij revalidatiecentrum Reade in Amsterdam.
Dr. Corelien Kloek
Senior onderzoeker bij het Lectoraat Innovatie van Beweegzorg aan de Hogeschool Utrecht in Utrecht.
Dr. Jesper Knoop
Senior onderzoeker/docent aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen en postdoctoraal onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam.
Dr. Sietske Luijten
Postdoctoraal bewegingswetenschapper aan het Amsterdam UMC in Amsterdam.
Prof. dr. Kenneth Meijer
Professor in bewegingswetenschappen aan de Universiteit Maastricht in Maastricht.
Prof. dr. Alice Nieuwboer
Professor in fysiotherapie en revalidatie bij neurologische aandoeningen aan de K.U Leuven in Leuven, België.
Prof. dr. Raymond Ostelo
Professor in evidence based fysiotherapie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam in Amsterdam en aan de Oslomet University in Oslo in Oslo, Noorwegen.
Prof. dr. Eugene Rameckers
Professor in kinderrevalidatie aan de Universiteit Hasselt in Diepenbeek, België en senior onderzoeker en kinderfysiotherapeut bij revalidatiecentrum Adelante in Hoensbroek.
Dr. Marij Roebroeck
Universitair hoofddocent in de kinderrevalidatiegeneeskunde aan het Erasmus MC en bij Rijnland Revalidatie in Rotterdam.
Prof. dr. Ruud Selles
Professor in behandeling van hand-polsaandoeningen aan het Erasmus MC in Rotterdam
Ruud's LinkedIn profiel
Prof. dr. Joke Spildooren
Universitair hoofddocent in geriatrische revalidatie aan de Universiteit Hasselt in Diepenbeek, België.
Dr. Bart Staal
Lector Werkzame Factoren in de Beweegzorg en senior onderzoeker aan het Radboudumc. Bart heeft een achtergrond als fysiotherapeut, bewegingswetenschapper en is daarnaast opgeleid als epidemioloog. Sinds 1998 doet Bart onderzoek in de fysiotherapie en revalidatie met name in het musculoskeletale domein. Bart's huidige onderzoeksthema's zijn: communicatie tussen zorgverleners (fysiotherapeuten) en patiënten, zorgtechnologie, waardegedreven zorg en interprofessionele samenwerking.
Drs. Sandra Verhagen
Fysiotherapeut en bewegingswetenschapper bij het St. Antonius Ziekenhuis in NIeuwegein.
Prof dr. Geert Verheyden
Hoogleraar Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de KU Leuven in Leuven, België.
Geert is kine-/fysiotherapeut en heeft zich van in de opleiding gespecialiseerd in neurologische revalidatie en meer bepaald revalidatie na beroerte. Onderzoeksmatig werkte hij aan KU Leuven, University of Southampton en hochschule für Gesundheit in Bochum. Sinds 2011 werkt hij aan KU Leuven en leidt het CVA revalidatie onderzoeksteam met een focus op sensomotorisch onderzoek, herstel en behandeling van arm en hand post CVA. Geert geeft les over neurologische en CVA revalidatie in het bachelor en master programma en coördineert de Vlaamse interuniversitaire afstudeerrichting neurologische revalidatie binnen het master programma. Aan KU Leuven is hij sinds 2022 programmadirecteur voor de opleidingen revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. Geert werkt regelmatig nog een halve dag per week als clinicus op de niet-aangeboren hersenletsel afdeling van UZ Leuven, campus Pellenberg.
Prof. dr. Hans Zwerver
Sportarts bij de Afdeling Sportgeneeskunde / SportsValley van het Ziekenhuis Gelderse Vallei en Hoogleraar Sport- en Beweeggeneeskunde bij het Centrum voor Bewegingswetenschappen aan het UMCG Groningen.